ВМРО и национално движение Хан Кубрат се събраха на протест пред

...
ВМРО и национално движение Хан Кубрат се събраха на протест пред
Коментари Харесай

2 протеста бранят ветото пред НС, ДПС излезе на площада, ВМРО си тръгна -

Вътрешна македонска революционна организация и национално придвижване " Хан Кубрат "  се събраха на митинг пред Народното събрание. Поводът е готвената “подмяна на формалната държавна позиция на България по отношение на започването на договарянията на районен съд Македония за участие в Европейски Съюз ”, оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

Демонстрантите скандираха ”Оставка! ”, виждаха се плакати с надписи,,Народно придвижване " Хан Кубрат’ ”, националният химн огласяваше площада. Преобладаваха мъже с черни облекла. Начело на митинга бе отец Дионисий, който даваше изявленията медиите.

Движение за права и свободи в прегръдка с протестиращи от съдружие " Толерантност "

Представители на Движение за права и свободи изненадващо напуснаха Народното събрание за малко, с цел да поздравят протестиращите от сдружението с нестопанска цел " Толерантност " против държавното управление пред Народното събрание. Зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев даже се прегърна топло с един от тях.



Снимка: Ружа Райчева

Цонев разгласи, че от Движение за права и свободи са излезли при протестиращите, с цел да има кажат, че митингът е право на цяла България и че е хубаво да се видят всички гледни точки.

" Каквото вършат другите, и ние ще създадем - ще ги помолим да бъдат деликатни, да не бият тези с друго мнение. Ние сме мирни хора - дано всички стачкуват, с цел да знаят хората. Това е демокрацията ", сподели той.

На въпрос дали Движение за права и свободи са организирали протестиращите, водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ отвърна: " Естествено! "

Виждайки представителите на Движение за права и свободи на площада, евродепутатът Ангел Джамбазки изтегли своите протестиращи и съобщи, че няма да стачкува дружно с Движение за права и свободи.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР